Barn och utbildningsförvaltningen, Grundskolorna, Åsenskolan

Beskrivning

Åsenskolan är en mellanstadieskola som ligger i centrala Filipstad. Skolan har cirka 200 elever som är uppdelade i tre till fyra klasser i varje årskurs samt en anpassad grundskola och en fritidsverksamhet. Åsenskolan strävar efter att ha små klasser, en utvecklad elevhälsa och en trygg skolgård med hjälp av trivselsvärdar. 

Totalt arbetar cirka 40 engagerade medarbetare på skolan. Åsenskolan är en verksamhet som vill satsa på det främjande och förebyggande arbetet utifrån mottot att kunskap och trygghet skapar trivsel.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som klasslärare eller som lärare i anpassad grundskola där du planerar, genomför, utvärderar och utvecklar det pedagogiska arbetet utifrån gällande styrdokument i små klasser med cirka 20 elever. 

Som pedagog på Åsenskolan stimulerar, varierar och bemöter du eleven utifrån elevens egna förutsättningar och behov. Som klasslärare för en grupp elever är du den enskilt viktigaste personen på skolan för dem – förmågan att kunna skapa och bygga relationer är av största vikt i detta arbete och att kunna inge eleven lust och mening i sin skolgång. 

På Åsenskolan kommer du ha ett nära samarbete med skolans elevhälsoteam. Vi har en särskild undervisningsgrupp samt tillgång till speciallärare och lärare som utför riktade insatser för elever i behov av särskilt stöd. Vi har även tillgång till en kurator och skolsköterska. Vi erbjuder dig som nyanställd lärare handledning av någon från skolans elevhälsoteam under ditt första läsår. Du kommer även ingå i skolans kollegiala lärande riktad mot din profession som klasslärare eller som lärare i anpassad grundskola. 

Förutom kunskap är trygghet viktigt för oss och därför kommer vi till hösten ha fasta trivselvärdar som bland annat ansvarar för den dagliga rastverksamheten med tillhörande rastaktiviteter samt andra trivsel- och trygghetsfrämjande aktiviteter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarutbildning och lärarlegitimation för grundskolan årskurs 4 - 6. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av att arbeta som klasslärare eller som lärare i anpassad grundskola. Det är meriterande om du har specialpedagogisk kompetens och/eller svenska som andraspråk. 

Som lärare lägger vi stor vikt vid att du är en flexibel och strukturerad person som har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa relationer till både elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du trygg och stabil vilket även speglar sig i ditt sätt att hantera olika situationer. Du har ett eget driv där du strukturerar upp ditt arbete på ett tydligt och bra sätt och arbetar för att uppnå skolans gemensamma mål.

Vi förväntar oss att du bidrar med engagemang, ett professionellt förhållningssätt och att du tar initiativ för att ständigt utveckla dig och verksamheten. Vi lägger stor vikt vid social kompetens och personlig lämplighet. 

Villkor

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning. Vi håller löpande intervjuer under ansökningstiden så skicka in din ansökan idag!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-13
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Filipstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/79
Kontakt
  • Karolina Björk, rektor, 0590-61162
  • Lena Gille, bitr. rektor , 0590-608829
Facklig företrädare
  • Jeanette Aldrin , 0705382144
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb