Barn och utbildningsförvaltningen, Grundskolorna, Ferlinskolan

Beskrivning

HVB-hemmet Riddarnäset ligger i Nykroppa, Filipstads kommun. Verksamheten har idag möjlighet att ta emot upptill 10 ungdomar vid akuta behov, för utredning och behandling av problemskapande beteenden ex droger, psykisk ohälsa och skolproblem. Ungdomarna är i ålder 13-20 år. Vårt mål är att driva ett HVB-hem med hög kvalitet för de ungdomar i Värmland som behöver vara placerade utanför sitt eget hem. Ungdomarna kan placeras med stöd av både SoL och LVU.

Verksamheten bedrivs av Värmlands läns vårdförbund tillsammans med Region Värmland, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken. Det innebär att behandlingspersonal arbetar integrerat med sjuksköterskor, psykolog och läkare, allt för att våra ungdomar ska få det bästa omsorg, omhändertagande och behandling för sina svårigheter i livet. Nästa steg i utvecklingen av verksamheten på Riddarnäset, är att i samarbete med Filipstads kommun knyta en resursskola till verksamheten på Riddarnäset. Skolan ska vara placerad på Riddarnäset och verksamheten ska ske i nära samarbete med behandlingsverksamheten på HVB-hemmet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som speciallärare i resursskolan med de flesta ämnen utifrån centrala innehållet i LGR 22. I arbetsuppgifterna kommer även ingå att göra pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är examinerad/legitimerad speciallärare.

Som person är du positiv, nyfiken, lärande och reflekterande. Du ska ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta med personalen på Riddarnäset och kollegor samt en vilja att skapa goda relationer med eleverna. Vi värdesätter erfarenhet, kreativitet och engagemang. 

Du ska kunna arbeta självständigt och kunna organisera en strukturerad och utvecklande arbetsmiljö för eleverna. Andra personliga egenskaper är god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

Vi tillämpar löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Filipstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/88
Kontakt
  • Gun Palmqvist, rektor, 0590-61487
Facklig företrädare
  • Peter Gustavsson, LR, 0590-61498
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb