Kommunstyrelsen

Beskrivning

Nu har du möjligheten att jobba med en arbetsgivare som prioriterar sitt säkerhets- och trygghetsarbete. Filipstads- och Storfors kommuner har höga ambitioner för säkerhets- och trygghetsarbetet där vårt huvudfokus är att kommunerna ska vara en trygg och säker att bo och arbeta i.

För att kunna hantera kriser och skapa en större robusthet behöver Filipstads- och Storfors kommuner utveckla sitt arbete inom beredskapsområdet och brottsförebyggande genom att öka med en trygg- och säkerhetssamordnare. Du kommer jobba tillsammans med kommunens säkerhetschef och tillsammans arbetar ni med att driva, samordna och utveckla det systematiska arbetet med säkerhet och beredskap i kommunerna.

Uppdraget som trygg- och säkerhetssamordnare innebär att utveckla och leda vårt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Du kommer också att tillsammans kommunens säkerhetschef vara med och samordna, stötta och vägleda kommunens förvaltningar i deras praktiska arbete med beredskapsplanering utifrån LEH. Till stöd i detta arbete jobbar du utifrån Överenskommelsen om kommuners krisberedskap och Överenskommelse om kommunernas arbete med civilt försvar och brottsförebyggande arbete enligt lagen om kommuners brottsförebyggande ansvar, 2023:196.  

Arbetsuppgifter

Som Trygg- och säkerhetssamordnare hos oss kommer du primärt att ansvara för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet samt stödja och utveckla kommunens verksamheter i sitt arbete med beredskapsfrågor. Målet är att kommunen ska vara en trygg plats att bo och vistas i samt ha en god förmåga att hantera samhällsstörningar och större händelser.

Rollen innebär att du förväntas leda egna projekt och processer, men också delta i och vara ett stöd i andras uppdrag. Du kommer att leda kommunens brottsförebyggande arbetsgrupper EST och SSPF samt ha kontakt med offentliga och privata aktörer, frivilligorganisationer och allmänheten. Du förväntas kunna ta till dig nya förutsättningar och sätta dig in i nya ämnesområden samt vara behjälplig och ta ansvar för hela enhetens uppdrag.

Ditt arbete som trygg- och säkerhetssamordnare innebär, förutom brottsförebyggande arbete, en möjlighet att tillsammans med engagerade kollegor arbeta med fler spännande frågeområden såsom civil beredskap, internt skydd, och fysisk säkerhet. Rollen är både operativ och strategisk, vilket gör att du ibland snabbt behöver växla fokus beroende på sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen eller annan utbildning inom säkerhetsområdet eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för tjänsten.

I rollen som trygg- och säkerhetssamordnare behöver du ha ett strukturerat arbetssätt, en god administrativ förmåga och att du kan omsätta strategier i operativ verklighet. Detta förutsätter att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i svenska språket såväl i tal som i skrift. Du är lyhörd för verksamhetens behov, är en kreativ problemlösare och anpassar arbetet utifrån verksamheternas förutsättningar. Du har också god förmåga att självständigt planera, driva och fullfölja processer och uppdrag.

Du förväntas att ha god kunskap inom det brottsförebyggande arbetet med att ta fram lägesbilder och orsaksanalyser samt tillsammans med säkerhetschefen kunna planera, informera och leda olika slags utbildningar, övningar och workshops inom områdena krisberedskap, brottsförebyggande och civilt försvar.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet eller praktisk erfarenhet av beredskapsarbete. Har du tidigare erfarenhet av att leda projekt och att, utifrån styrande dokument, ta fram riktlinjer och rekommendationer är det också meriterande.

Villkor

Anställningen är placerad i säkerhetsklass och för det krävs svenskt medborgarskap. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Resor ingår i tjänsten så B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Filipstad och Storfors
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/45
Kontakt
  • Michael Björklund, 070-3052952
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-22

Tillbaka till lediga jobb