Barn och utbildningsförvaltningen, Spångbergsgymnasiet

Beskrivning

Spångbergsgymnasiet i Filipstad har tio nationella program samt introduktionsprogram IM. Totalt går ca 300 elever/studerande på skolan. Oavsett program arbetar vi tillsammans som en enhet, med samma värderingar. 

Vi söker nu en socionom alternativt socialpedagog för att förstärka vårt skolsociala arbete. Att jobba med ungdomar på väg ut i vuxenlivet och vuxna som höjer sin kompetens är det bästa vi vet! Vill du vara med i vårt team?

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med elever som behöver utökat stöd i skolsociala frågor och som vill arbeta aktivt med unga kommuninvånare som inte går i skolan - de som finns inom vårt kommunala aktivitetsansvar (KAA). 

Du arbetar nära skolledning och elevhälsoteam med fokus på att skapa insatser som stärker skolnärvaro och hanterar kontakter med andra myndigheter för att få unga ut i sysselsättning eller studier. 

Du arbetar med individer, men har ett tydligt grupp- och organisationsperspektiv i ditt uppdrag. Detta är inte ett kuratorsuppdrag utan ett kompletterande uppdrag mot KAA och i första hand våra Introduktionsprogram. 

Då detta är en ny tjänst erbjuder vi en visstidsanställning för att sedan utvärdera insatsen. Möjlighet till förlängning kan finnas. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom alternativt socialpedagog och som har erfarenhet av att arbeta inom skola och med liknande arbetsuppgifter som vi beskriver.

Du är en trygg vuxen som kan möta ungdomar och vuxna i olika faser i livet och som kan stötta skolledning och elevhälsoteam i att hitta långsiktiga lösningar för fler. Hos oss arbetar vi tillsammans och det är en självklarhet för dig. 

Vi ser att du kan hantera stor frihet i arbetet med att skapa ett innehåll för den här tjänsten och att du är flexibel och villig att prova och att omprova idéer. 

Du har erfarenhet av att möta ungdomar i grupp och kan vägleda och fortbilda pedagogisk personal utifrån ett skolsocialt perspektiv. 

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-19
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Filipstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/97
Kontakt
  • Linda Karlsson, 0590-61156
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb