Kommunstyrelsen

Beskrivning

Vår nämndsekreterare ska vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie. Tycker du att det offentliga Sverige ska fungera rättvist och förutsägbart? Tycker du att det är viktigt att värna om demokrati och rättssäkerhet? Då ska du söka detta omväxlande och spännande arbete på kommunkansliet!

Arbetsuppgifter

Du är en del av kommunkansliet som tillsammans med två nämndsekreterare, förvaltningsassistent samt arkivarie sköter och utvecklar du kommunens ärendeprocess. Kommunen har en samlad nämndsadministration, diarium och arkiv. 

Du är med och samordnar, utvecklar och kvalitetssäkrar både underlag och ärendeprocess i kommunens styrelser och nämnde. Du kommer att arbeta som sekreterare i flera politiska organ och vara registrator samt behjälplig med annan ärendehantering. Du kan behöva ta fram  tjänsteskrivelser och göra mindre utredningar.

Arbetet innebär nära samarbete med kommunens chefer, förvaltningar och förtroendevalda.

Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt. Vi eftersträvar att alltid ha en god servicenivå till medborgare, politiker, kollegor och andra som vi möter i vårt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot offentlig verksamhet så som juridisk utbildning förvaltningshögskola eller statskunskap. Erfarenhet av administrativt arbete eller utredningsarbete inom offentlig sektor ser vi som meriterande och har du erfarenhet av nämndsadministration är det ett extra plus.

Du har kunskap om en myndighets ärendehantering samt vilka lagar som ska följas. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och kan skapa förtroende med såväl tjänstemän som politiker.

Villkor

Arbetstid är dagtid helgfri måndag till fredag men det kan också förekomma arbete under kvällstid ibland då det finns sammanträden som sker då.

För ytterligare upplysningar om tjänsten, kontakta kommunsekreterare Nicole Lindberg via e-post nicole.lindberg@filipstad.se eller nämndsekreterare Mondira Hedlund via e-post mondira.hedlund@filipstad.se. Du kan också nå dem via kommunens växel.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-12-21
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Filipstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/51
Kontakt
  • Anita Hedström, 0590-61144
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb